Галена е заплашена сериозно от съдебни дела за стотици хиляди долара, научи "Всеки ден" от публикация в американския музикален сайт popmusiclive.net.

От статията става ясно, че Галена е попаднала в полезрението на продуцентите на два от клиповете й. Към интервю с представител на компанията, който обяснява, че изпълнители от цял свят постоянно крадат творчеството им, е приложен и клип на Галена.

От статията става ясно, че продуцентите събират материали и доказателства за нарушаване на авторските права и ще заведат съдебни дела срещу всички, които са ги окрали.

Дали Галена ще е сред обвинените, не става ясно, но е факт, че американците са разкрили, че техните идеи са копирани едно към едно от родната чалга дива, която обаче не е единствената. Емануела също си позволи наскоро да открадне визия на световната завезда.

Ако тя бъде подведена под отговорност, може да я осъдят за стотици хиляди долари. За нашенката пък от години се говори, че няма нито един авторски клип и всичките видеа към песните й са изкопирани от популярни западни изпълнители като Мадона, Бионсе и Дженифър Попес.

До момента обаче никоя сериозна световна компания не се интересуваше от нарушаването на авторските права в толкова малък мащаб, какъвто е родният музикален пазар. Затова не само горещата брюнетка, но и куп нейни колежки в поп фолка редовно "заимстваха" сюжети от западни изпълнители.

Кризата в музикалния бранш в световен мащаб ожесточава конкуренцията. Именно този факт изтъкват продуцентите на Дженифър Лопес за решението си да си търсят правата.

Самата певица пък съвсем скоро ще блесне на родна сцена. Джей Ло идва за концерт у нас на 18 ноември, а Галена е сред родните знаменитости, които ще я гледат на живо. Нашенката още не била наясно, че може да има проблеми с щатското правосъдие.